ΕΚΕ & ΟΜΙΛΟΣ
 •  €6,68 εκατ. για δράσεις ΕΚΕ (εντός και εκτός Ελλάδος)
 • 15,5% των αγορών των βιομηχανικών εταιρειών & 96% των εμπορικών εταιρειών πραγματοποιούνται από «τοπικούς προμηθευτές»
 • 533 εργαζόμενοι κατοικούν σε περιοχές όμορες με τις εγκαταστάσεις μας σε Θριάσιο και Δυτ. Θεσσαλονίκη
 • 139 σχολεία και 23.000 παιδιά ζεστάθηκαν με δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε Θριάσιο και Δυτ. θεσσαλονίκη
 • 1.750 οικογένειες, εγγεγραμμένοι σε Κοινωνικά Παντοπωλεία, στηρίζονται μηνιαίως με διατακτικές σούπερ μάρκετ

Η συνεργασία μας τόσο με την ευρύτερη κοινωνία όσο και με τις τοπικές κοινωνίες, που γειτνιάζουν οι εγκαταστάσεις μας είναι διαρκής, πολυδιάστατη και ουσιαστική. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Όμιλος είναι συνδεδεμένες με τις ανάγκες κάθε περιοχής και διαμορφώνονται μέσα από ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη, με τη διεξαγωγή ερευνών και προσδιορισμό των ουσιαστικών θεμάτων, ερευνών κοινής γνώμης, δημόσιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει στενή συνεργασία με ένα διευρυμένο κύκλο κοινωνικών εταίρων και όλοι μαζί εργαζόμαστε για το κοινό συμφέρον. Η νέα γενιά βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προγραμμάτων μας με χορήγηση υποτροφιών, σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε νέους που διακρίνονται για το ταλέντο τους και τις επιδόσεις τους. Στηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες που προάγουν την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν προοπτικές για τους νέους.

Το 2018 με το κοινωνικό μας έργο στηρίξαμε την ανάπτυξη σε περιοχές της χώρας μας, που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, πυρκαγιές (Δήμοι Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Ραφήνας κλπ.) ή ακόμα κοινωνικές ομάδες που συναντούν δυσκολίες, ώστε να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Μέσω μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής τριακοσίων εξήντα μοιρών (360°) σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η προσφορά του Ομίλου και η υπεύθυνη στάση προς το κοινωνικό σύνολο κατευθύνθηκε σε 4 βασικούς άξονες:

 • Κοινωνία (Ευπαθείς Κοινωνικά Ομάδες & Υγεία)
   
 • Νέα Γενιά
   
 • Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις
   
 • Πολιτισμός & Αθλητισμός

Ο 'Ομιλος, από την ίδρυσή του, υποστήριξε πρωτοβουλίες και δράσεις, οι οποίες προωθούν την ιδέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι ενεργό μέλος, από το 2005, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και μέλος του CSR Europe.
 
Από το 2008, ο Όμιλος δεσμεύεται και τυπικά για την ενσωμάτωση των 10 αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UNGC) στην εταιρική στρατηγική και κουλτούρα του και για να τις προβάλει στους επιχειρηματικούς τομείς, που έχει επιρροή. Αυτή η δημόσια δέσμευση εκφράζει την επιθυμία της διοίκησης και των εργαζομένων του Ομίλου, για ενσωμάτηση και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στις επιχειρηματικές του δράσεις. Υιοθετεί, διαχέει και δεσμεύεται για τους 17 Στόχους του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για τις επόμενες γενιές.