ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής φιλοσοφίας του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αποτελεί η διαχρονικά υπεύθυνη στάση του δίπλα στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, εστιάζοντας στην προώθηση των εννοιών της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης, μέσα από ενέργειες και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο, προχώρησε στην ανανέωση και αναβάθμιση της χορηγικής του σχέσης με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

 

Στηρίζοντας ενεργά από το 2018 την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, με την ιδιότητα πλέον του Μέγα Χορηγού, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αναδεικνύει ως πηγές ισχύος και προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία τη διαφορετικότητα και την πολυσυλλεκτικότητα. Βρίσκεται σταθερά δίπλα στους αθλητές με αναπηρία, οι οποίοι υπερνικώντας εμπόδια και ανυπέρβλητες δυσκολίες, διατηρούν μια θετική στάση ζωής απέναντι στην καθημερινότητα.

 

Η δράση αυτή αποτελεί κίνητρο για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τις ίσες ευκαιρίες που παρέχονται στα άτομα με αναπηρία, στον αθλητισμό και ενισχύει την καλλιέργεια και τη διάδοση του Παραολυμπιακού κινήματος και των αρχών του:

  • Θάρρος: οι αθλητές και οι αθλήτριες  επιδιώκουν το απροσδόκητο για το ευρύ κοινό
  • Αποφασιστικότητα: οι αθλητές και οι αθλήτριες ωθούν τη σωματική του ικανότητα πέρα από τα όρια
  • Έμπνευση: η ιστορία και τα επιτεύγματα των αθλητών και αθλητριών  αποτελούν πηγή έμπνευσης
  • Ισότητα: ο παραολυμπιακός αθλητισμός λειτουργεί ως παράγοντας αλλαγής για την κατάργηση των κοινωνικών φραγμών και διακρίσεων για τα άτομα με αναπηρία

 

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καθίσταται ακόμη πιο ενεργός συνοδοιπόρος των αθλητών της Παραολυμπιακής Ομάδας, αναδεικνύοντας την προσπάθειά τους να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Η προσπάθεια αυτή αφορά όχι μόνο τους προσωπικούς τους στόχους αλλά και την εκπροσώπηση τη χώρας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο 2020 και το Παρίσι 2024, αλλά και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του 2022 στο Πεκίνο.