ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποιεί δράσεις που ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν για ζητήματα περιβαλλοντικά και αειφόρου ανάπτυξης, ενθαρρύνουν την υιοθέτηση πράσινων συνηθειών και βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού 2021

Κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2021 και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρέθηκε άμεσα στην πρώτη γραμμή, ενισχύοντας τις μονάδες πυρόσβεσης. Διασφάλισε τον συνεχή ανεφοδιασμό με καύσιμα όλων των οχημάτων κατάσβεσης, μετέτρεψε βυτιοφόρα της εταιρείας σε υδροφόρα, ενώ εργαζόμενοι του Ομίλου συνέδραμαν εθελοντικά στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Επιπλέον, ο Όμιλος ανέλαβε την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, στα Γεράνεια Όρη, στην περιοχή του Σχίνου και στην Αττική, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν είναι 100% οικολογικά, καθώς τα υλικά των κατασκευών προήλθαν αποκλειστικά από τα καμένα δέντρα της περιοχής.

 

Εγκατάσταση Φ/Β σε Σχολεία και Ιδρύματα

Aπό το 2012 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει θέσει σε λειτουργία 12 φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες σχολείων και ιδρυμάτων κατά κύριο λόγο στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ~200kW και μέσης ετήσιας παραγωγής 284.000 kWh, μέσω της οποίας αποφεύγεται η έκλυση περίπου 266 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. To 2021, συνεχίστηκε η παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας, μέσω ενσωματωμένου «έξυπνου μετρητή» και έγινε συντήρηση των Φ/Β συστημάτων που έχουν τοποθετηθεί.

 

Συμμετοχή στο πρόγραμμα URB-EN PACT

Συμμετοχή σε συναντήσεις του προγράμματος με παρουσιάσεις αναφορικά με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και συμμετοχή σε δράσεις μικρής κλίμακας σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος URB-EN PACT η Εκπαιδευτική βαλίτσα «ΓΗ 2030» επισκέφθηκε 4 σχολεία της Ελευσίνας μέσα στο 2021.

 

Μετρητές ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σε όμορους δήμους του Ομίλου στο Θριάσιο και στη Θεσσαλονίκη έχουν εγκατασταθεί μετρητές ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το 2021, ξεκίνησε το αντίστοιχο πρόγραμμα εγκατάστασης μετρητικών σταθμών ατμοσφαιρικών ρύπων στον Δήμο Χαϊδαρίου, σε συνεργασία με τον δήμο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

 

Έκθεση «Κλιματική Αλλαγή»

Ο Όμιλος συνέβαλε στη δημιουργία μιας διαδραστικής έκθεσης, αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή, στο Εκθεσιακό Κέντρο «ΓΑΙΑ» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας «Γουλανδρή». Το έργο αυτό έχει σκοπό την προβολή, την εύρεση λύσεων και την ευαισθητοποίηση του κοινού στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.