ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται, με συνέχεια και συνέπεια, στο πλευρό της νέας γενιάς. Μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης “Proud of Youth” που υλοποιεί, επιβραβεύει διαχρονικά την αριστεία και υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για μάθηση και εξέλιξη. Ενθαρρύνουμε την νέα γενιά για περισσότερη γνώση, μόρφωση και ευγενή άμιλλα.

 

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για Μεταπτυχιακές Σπουδές

Ο Όμιλος υλοποιεί εδώ και 10 χρόνια Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή πανεπιστήμια του εξωτερικού. Μέσω του προγράμματος “Proud of Youth”, ο Όμιλος  υποστηρίζει τελειόφοιτους ή απόφοιτους  Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν αριστεύσει στις προπτυχιακές σπουδές τους και επιθυμούν να αποκτήσουν περαιτέρω τεχνογνωσία και εξειδίκευση.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 230 υποτροφίες για ακαδημαϊκές σπουδές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία,  Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Νορβηγία  και Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποτροφίες αναφέρονται σε μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης, με μέγιστη διάρκεια τα δύο έτη, στους τομείς της Μηχανικής και Ενέργειας, της Διοίκησης και Οικονομίας και των Θετικών Επιστημών.

Ο νέος κύκλος του Προγράμματος για το ακαδημαϊκό έτος 2022- 2023 έχει ξεκινήσει.

 

Πρόγραμμα Επιβράβευσης Αριστούχων Απόφοιτων από τους όμορους δήμους

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης Αριστούχων Αποφοίτων, υπογραμμίζει την σπουδαιότητα της αριστείας και της συνεχούς προσπάθειας και προσφέρει κίνητρα τόσο υλικά όσο και ηθικά στη νέα γενιά για περισσότερη γνώση και μάθηση.

Συγκεκριμένα, επιβραβεύει τους αποφοίτους Λυκείων από τους όμορους Δήμους Θριασίου και Δυτικής Θεσσαλονίκης, για τις άριστες επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι στέκεται αρωγός στους νέους που επιθυμούν να προοδεύσουν, να διακριθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.

Από την έναρξη του προγράμματος, το 2009, μέχρι και σήμερα, έχουν βραβευτεί συνολικά 3.786 απόφοιτοι από 25 Γενικά και 13 Επαγγελματικά Λύκεια.

 

Εκπαιδευτική Βαλίτσα «ΓΗ 2030» για τους ΣΒΑ του ΟΗΕ

Ο Όμιλος σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», διαχέει τη μάθηση σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, μέσω της Εκπαιδευτικής Βαλίτσας «ΓΗ 2030». Βασικός στόχος της δράσης είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στους 17 Στόχους καθώς και η δημιουργία πρεσβευτών για τη διάχυση των Στόχων στο ευρύ κοινό. Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.000 μαθητές, από 26 σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Με άξονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τάξης και την ωριμότητα κάθε ηλικίας, κάθε σχολείο μπορεί να μοιράσει τους Στόχους σε διαφορετικές τάξεις, διότι στο εκπαιδευτικό υλικό «ΓΗ 2030» προτείνονται δράσεις για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ