Αναγγελία πρόθεσης έκδοσης νέων ομολογιών από την HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC
23.09.2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρία της, HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC (ο «Εκδότης»), ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να προβεί στην έκδοση ομολογιών (οι «Νέες Ομολογίες»), με την εγγύηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., οι οποίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση των Νέων Ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν  κατά τη διακριτική ευχέρεια του Εκδότη (α) για την εξαγορά των ομολογιών εκδόσεώς του με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021 (οι «Υφιστάμενες Ομολογίες»),  πριν τη λήξη τους, σύμφωνα με τους όρους της Πρότασης Εξαγοράς που ανακοινώθηκε σήμερα, (β) για την αποπληρωμή  υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεών του και (γ) για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η έκδοση των Νέων Ομολογιών τελεί υπό προϋποθέσεις και ιδίως από την αποδεκτή, κατά την κρίση του Εκδότη, τιμολόγησή τους.

Οι τράπεζες Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International ορίστηκαν ως Global Coordinators, ενώ οι Citigroup Global Markets Limited, Eurobank Ergasias S.A., Nomura International plc, Alpha Bank A.E., Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ως Συνδιοργανωτές (joint bookrunners) για την έκδοση και διάθεση των ομολογιών.