Ανακοίνωση σχετικά με σχολιασμό δημοσιευμάτων του Τύπου
19.09.2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η «Εταιρεία), με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν κατά τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την έκδοση νέου ομολόγου από αυτήν και κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

1. Η Εταιρεία στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού της σχεδιασμού εξετάζει όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες βελτίωσης της οικονομικής της απόδοσης. Μάλιστα, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ Εξαμήνου στις 29 Αυγούστου 2019, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό και για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας ομολογιακής έκδοση εντός του έτους, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.
  2. Η Εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και εξετάζει την έκδοση νέου ευρωομολόγου με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφισταμένων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής εξαγοράς μέρους του ομολόγου λήξεως 14/10/2021 μέσω δημόσιας πρότασης καθώς και τη βελτίωση της ρευστότητας του Ομίλου χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει ληφθεί οποιαδήποτε θεσμική έγκριση ή οριστική απόφαση σχετικά με αυτές. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τις οποίες θα προκύπτει σχετική υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα υπάρξει αμέσως η δέουσα ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.