ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 2004
19.06.2005

Ανακοινώνεται προς τους κ.κ. Μετόχους της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση της 25ης  Mαϊου 2005 ενέκρινε την καταβολή συνολικού μερίσματος 0.26 Ευρώ ανά μετοχή (0.21 Ευρώ τακτικό μέρισμα και 0.05 Ευρώ έκτακτο)  για τη χρήση 2004.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της εταιρίας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών  της  27ης  Μαΐου 2005.  Από την 30η Μαΐου 2005, οι μετοχές διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος της χρήσης 2004.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των Μετόχων, η καταβολή του μερίσματος θα γίνει μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Οι κ.κ. Μέτοχοι θα μπορούν να εισπράξουν το μέρισμα της χρήσης 2004 από οποιοδήποτε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από Δευτέρα 27.6.2005 έως 30.6.2006, προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα και εκτύπωση των στοιχείων του αριθμού Κ.Α.Μ.Ε. (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή  στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων).

Η είσπραξη του μερίσματος από τρίτο πρόσωπο θα είναι δυνατή εφόσον προσκομίζεται αντίστοιχη εξουσιοδότηση, με τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου και του εξουσιοδοτημένου προσώπου,  θεωρημένη για το γνήσιο  της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Οι Θεσμικοί επενδυτές, Τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, τόσο για λογαριασμό τους αλλά και για λογαριασμό πελατών που τους έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη του μερίσματος, από το Τμήμα Εταιρικών Πράξεων και Αναδοχών της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Χρηματοοικονομικών Οργανισμών της ανωτέρω τράπεζας (κ.κ. Ι. Ξύδης και Η. Δημητρίου, τηλ. 210 – 334 0611 και 210 – 334 0613,  Καραγεώργη Σερβίας 6, Τ.Τ. 10562, 3ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος).

Παρακαλούνται οι μέτοχοι οι οποίοι δεν έχουν αποϋλοποιήσει τα αποθετήρια έγγραφά τους να έλθουν σε επαφή με το Τμήμα Μετοχολογίου της ΕΛΠΕ ΑΕ (τηλ.: 2108767862 έως 65, φαξ : 2108767992-3) προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες για την είσπραξη των μερισμάτων τους, όπως και για κάθε περαιτέρω πληροφορία.