Πρόταση Εξαγοράς της Hellenic Petroleum Finance PLC προς τους κατόχους των Ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2021
23.09.2019

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρία της HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC (η «Εταιρεία»), ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου πρόταση εξαγοράς που απευθύνει προς τους κατόχους ομολογιών, εγγυημένων από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021, συνολικού ποσού εκδόσεως Ευρώ 449.530.000 (οι «Υφιστάμενες Ομολογίες»). Η πρόταση αφορά την εξαγορά των Υφισταμένων Ομολογιών από την Εταιρεία έναντι μετρητών (η «Πρόταση Εξαγοράς»).

Η Πρόταση Εξαγοράς προβλέπει την καταβολή από την Εταιρεία στους κατόχους των Υφισταμένων Ομολογιών, σε μετρητά, ποσού Ευρώ 1.092,5 ανά Ευρώ 1.000 ονομαστικής αξίας Υφισταμένων Ομολογιών, πλέον δεδουλευμένων τόκων μέχρι και την προηγουμένη μέρα της ημερομηνίας καταβολής, η οποία θα ορισθεί περί την 3η Οκτωβρίου 2019 και σύμφωνα με τους όρους και  τις προϋποθέσεις της Πρότασης Εξαγοράς που παρατίθενται αναλυτικά στο πληροφοριακό δελτίο της 23ης Σεπτεμβρίου, που θα είναι διαθέσιμο για τους επιλέξιμους κατόχους Υφισταμένων Ομολογιών.

Η Πρόταση Εξαγοράς τελεί υπό την πλήρη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας και του Εγγυητή και προϋποθέτει την άντληση κεφαλαίων από την επιτυχή τιμολόγηση νέων ομολογιών, σταθερού επιτοκίου, τις οποίες προτίθεται να εκδώσει η Εταιρεία, με την εγγύηση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.. Αναφορικά στην πρόθεση έκδοσης των νέων ομολογιών θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Οι τράπεζες Alpha Bank A.E., Citigroup Global Markets Limited, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank Ergasias S.A., Goldman Sachs International, Nomura International plc, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Διοργανώτριες (Dealer Managers), ενώ η εταιρία Lucid Issuer Services Limited έχει αναλάβει τη διοικητική διαχείριση της Πρότασης Εξαγοράς.